GALLERI ATHENE

Elling Reitan

Elling Reitan Transfigurasjon.jpg
Elling_Reitan_-_Løvfangerne.jpg
Elling_Reitan_-_Nordic_Noir_måne.jpg
Elling Reitan

Elling Reitan

Født i Trondheim 1949.

Er medlem av Norske Bildende Kunstnere/Trøndelag Bildende Kunstnere.

Utdannelse og påvirkning
Utdannet cand. phil i tysk og engelsk med Masteroppgave ”The Grotesque in Shakespeare’s Tragedies”.

Han er elev av Odd Nerdrum og Bjørn Sverrbo og han har Jens Johannessen som mentor. Han tilegner Jens Johannesen sin bruk av sommerfuglmotivet som i mange av hans verk sprer sine vinger ut fra en kvinnes kropp eller fra et ”bilde i bildet”.

Men kunstneren har funnet og utviklet sin helt egen stil, ofte preget av Edvard Munch og religiøse middelaldermotiver i sterke farger. Han har deltatt i mer enn 150 separat- og kollektiv utstillinger i Norge og i utlandet, og han debuterte i juryert utstilling i Trondhjems Kunstforening i 1979.

Elling Reitan er i dag en av Norges mest kjente og populære, kontemporære multikunstnere (malerier, akvareller, litografier, kulltegninger, fargeetsninger (carborumdum), serigrafier med blandingsteknikk og glasskunst) og lite i hans bilder bærer preg av hans kunstneriske utdannelse og påvirkning. Han har funnet sin personlige stil som er unik for han; intense farger, motiv og komposisjon og de endelige bilder tilkjennegir Elling Reitans spesielle kjennemerker. Han blir ofte kalt ”Maleren med de fine fargene”.