GALLERI ATHENE

Lars Løken

Lars Løken - En sommerkveld.jpg
Lars Løken - Ved vannet.jpg
Kveld-e1461057902281.jpg
Lars Løken

Lars Løken

STEMNINGSSKAPER: - Jeg ønsker å fange stemninger i bildene mine, formidle den gode roen, men også at uttrykket inneholder spenninger, sier Lars Løken som opplever stor pågang fra publikum og utsolgte utstillinger. 

 

- Jo da, det er morsomt at bildene mine har solgt godt, innrømmer Lars Løken mens han viser rundt i veletablerte Galleri Henrik Gerner i Moss, tidligere Galleri Brandstrup. Her henger 35 bilder. 31 av dem er solgt, de fleste i løpet av åpningshelgen. De siste fire bildene vil være solgt når utstillingen stenger 3. juni, forsikrer gallerist Dag Modal.

I oktober stilte Løken ut 31 bilder i prestisjegalleriet Bi-z i Kristiansand. Her var det utsolgt etter et par dager. Prisene er sånn midt på treet i samtidskunsten og varierer fra 5-6.000 kroner for håndkolorerte litografier til de dyreste bildene i stort format til 38.000 kroner.

Skaper stemninger

Lars Løken setter pris på de lyse og luftige lokalene i den ærverdige bygningen ved inngangen til Møllebyen i Moss. Han maler ofte i store formater og maler på såkalte MDF-plater som er mer stabile enn finerplater. Han benytter mye sand og fliselim i bildene for å skape ønskede strukturer. Og malingen er av den eldste og klassiske sorten, eggoljetempera, som malerne benyttet før oljemalingen ble oppfunnet.

- Jeg ønsker å fange øyeblikket og skape en stemning i bildene. Dette er ikke politisk kunst, og jeg er ikke ute etter å provosere. Jeg vil gi en ro i bildene, men samtidig at det er en spenning der for å hindre at det blir kjedelig, forklarer Lars Løken.