GALLERI ATHENE

Tom Erik Andersen

Tom Erik Andersen - I am important,   I make a difference.jpg
Tom Erik Andersen II.jpg
We are all made of stars.jpg
Tom Erik Andersen

Tom Erik Andersen

Tom Erik Andersen (f.1964) bor og arbeider i Drammen. Han er utdannet ved Asker Kunstfagskole og vært elev hos Oddmund Raudberget og Kjell Eivind Wang.

Andersen har en lang rekke utstillinger og mange utsmykningsoppdrag bak seg. Han er innkjøpt av en rekke selskaper og offentlige institusjoner. Hans kunst har blant annet vært benyttet i fagtidskrifter og som bokomslag. Han er også blitt en del av skolepensum. En av hans installasjoner er tatt med i boken «Dialogos» som benyttes i 9. klassetrinn.

Andersen har skapt et gjenkjennelig og særegent utrykk, og hans surrealistiske bilder formidles gjennom et rent og direkte formspråk. 

Titlene på bildene er viktige og må sees på som en del av kunstverket. Bildene har et grunnleggende hovedtema: Oss mennesker og det livet vi lever. Situasjonene han skaper kan oppfattes som melankolske eller humoristiske, men likevel er symbolikken tydelig. Bildene gjør oss nysgjerrige og vi vil vite mer! Tom Erik Andersen ønsker nettopp det. Bildene hans formidler en historie. Han ønsker at betrakteren skal tolke maleriene, finne sin historie og ta med seg inntrykkene videre.